Винаги стрелката на температурата е стояла на 90 градуса,днес отиде на 93-94 градуса,а перката работи но незнам на коя степен,пуснах климатика и с него всичко си е Ок,тоест стои на 90,после го спрях и отново мина малко над 90.Въпроса ми е къде да търся проблема?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Нормална температура на охлаждащата течност 3.0 V6
Collapse
X
-
Сменял ли си температурен датчик скоро? При мен се получи същото след като сложих нов температурен датчик (безмислена операция) . Иначе температурите на диагностика излизат съвсем ОК. Вероятно се дължи на малък толеранс в датчика.
Мен обаче също ме дразни и по тази причина винаги карам на климатик. Ако не искам да ми е студено просто повишавам температурата на климатика, но не го изключвам. С климатик перката включва по-рано и стрелката показва точно 90'05 166 V6
'98 156 2.0 TS ex ...
-
Не съм сменял датчик,но това го прави за първи път.Нивото на антифриз си е нормално,това за мръсен радиатор и аз си го помислих,но нали е зад климатичния и нищо не се вижда.
На диагностика какви стойности показва,че тези 90 са условни.166 3.0 V6 226кс и 155 1.7TS 115кс-евридейката.
Comment
-
При мен до около 105 градуса (по диагностика) стрелката си стои все на 90.
Първа степен на вентилатора се пуска при 97, втора - при 102.
"Номерът" с климатика за мен ясно сочи, че КПД - то на охлаждане и понижено, по някаква причина а най-вероятната причина е в лошия топлообмен в радиатора. Поради това, ако не е пуснат климатика и вентилаторът заработи чак на 97, е вече прекалено късно за да се стабилизира температурата.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 14:40.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Ще я закача за да видя колко показва когато мине над 90,ако в в норма значи или датчик или в таблото да търся причината нали?
Да това със задръстен радиатор е много вероятно,моят е сменяван,но преди години та може и да е мръсен.Last edited by Trenkata; d.m.y г., 14:44.166 3.0 V6 226кс и 155 1.7TS 115кс-евридейката.
Comment
-
Преди да мислиш за каквото и да било друго, виж за колко време температурата ще падне от 97 около 92 след включването на първата степен. При работа намясто и околна температура около 20 гр. Ако това отнеме повече от минута, чисти радиатора.
За целта дори не е нужно да правиш диагностика. Достатъчно е да засечеш, колко време минава от момента на пускането на първа степен до изключването и при изключен климатик. Това при околна 20 гр би трябвало да стане за не повече от минута. Ако не изключи за това време или не дай си Боже се пусне втората степен, 90% е сигурно, че проблемът е в мръсен радиатор.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 15:01.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Може да сравниш данните когато моята стрелка почна да показва реално,а не да седи забита на 90. Това е във задръстванията главно. Когато свалиш данни, качи ги за сравнение. http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=96702Alfa Romeo 166 3.2TI
Comment
-
Първоначално публикувано от smc Покажи съобщениеМоже да сравниш данните когато моята стрелка почна да показва реално,а не да седи забита на 90. Това е във задръстванията главно. Когато свалиш данни, качи ги за сравнение. http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=96702'05 166 V6
'98 156 2.0 TS ex ...
Comment
-
Всички V6 двигатели нямат 100-те градуса за нищо, особено градско.
Както сами виждате - проблеми никакви.
Нищо не пречи да си измиете радиаторите, разбира се.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Карам Ивеко стралис евро 6 на 38 000 км-къде се вика,не е разработен,в равното държи 80,в баира стига над 100...не се вкарвайте във филми,защото шефа ми го кара в сервиза и замериха с лаптоп-диагноза в баира с 24 тона и казаха-абселютно нормална работна температура.Не е препоръчително само,да го загасиш след продължително изкачване-намаляваш ресурса на турбината-вредно й е
Comment
Comment